Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hát igen kedves olvasók.......

Börze lesz Monoron!!!

(Ha jössz írj egy hozzászólást a cikk alá .. köszönöm)

Az előző években is nagyon összeszedett óriási börzét találtunk a vásártéren reméljük idén is megmarad a színvonal és csodálatosan szép madarakat fogunk látni.


A háttér nem nagyon sokat változott   az MGKSZ szervezésében jön létre a helyszín ugyancsak (a már megszokott) monori vásártér amit nem is olyan nehéz megközelíteni, mert mint már megtanultuk a régi rómaiak is mondták hogy "minden út a monori kisállatbörzére vezet" (de egy Monor térképet azért beszúrok ide)
Bárkinek  nagyon nagyon életbevágó  kérdése lenne akkor érdeklődni lehet : Barna Istvánnál  Tel:06-20-327-1146.
Ha  nem vásárlóként vagy nézelődőként szeretnél részt venni rajta, hanem vinnél állatokat is, akkor kötelező a 8/A és a 8/B jelzésű állatorvosi igazolás. Amit elég egyszerűen tudunk megszerezni... A menete a következő:
Beruccanunk a területi állatorvoshoz (ha több van akkor választunk egyet és hozzá) és a következő mondatot mondjuk:
Jó napot kívánok! Nőnapkor börzére fogom vinni a madaram/ hörcsögöm és szeretnék 8/a vagy 8/b jelzésű igazolást kérni..
És láss csodát  "aki kér az kap" -elven- kezünkben lesz pár perc múlva az igazolás.

No de a viccet félretéve:
A zebrapinty.eoldal.hu (nem túl népes) csapata tuti hogy ott lesz és próbál egy jóféle tudósítást írni róla. (esetlen ha valaki szeretne csatlakozhat az oldalhoz ott is ha megtalál)

Nah mégegyszer összegezve
2009 mácius 8. (nőnap) Monori vásártér Kisállatbörze
Megjelenés csakhogynem kötelező

térkép link: KATT IDE

2009. márc. 4. Kockacukor

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

7146 Várdomb Hegyaljau.55

(gyuszi, 2010.09.16 21:21)

hát igen én is minden állatot amit vettem ott mind egészségesek de sajnos elég sok sovány beteg állat van egy japi fürjem az kicsit sovány volt amit később vettem észre de már felszedett itt hol magára sajnos azok is összezsúfolva voltak én kb 3 szor körbe jártam a börzét míg vettem valamit mert így sok helyen olcsóbban vettem mind más hol ugyanazt és pl így vettem 3500 ftért ezüst fácán párt fiatalokat holott valahol 8-sőt 12000 ért is láttam mindig jól körül kell nézni és nem a legelsőnél vásárolni figyelni kell a kloákát nem e hasmenéses sovány esetleg a medence csontját ha a madaraknál a nemét meg állapítani meg száj szem körül nem e taknyos és nem gubbaszt fel borzólt toll stb én az azüst fácánokkal jól jártam jó súlyba is vannak esznek rendesen egészségesek voltak beteg állatok is de egészségesek is mindig nézzetek jól körül mielőtt vásároltok nem kell mindjárt az elsőnél vásárolni ahol pedig beteg állatot láttok azt ott kell hagyni.

BUDAPEST,

(VINCZE jÓZSEFNÉ, 2010.07.30 19:27)

T. szeretnék zebrapintyet venni várom ajánlatát, ha lehetséges!!
Köszönettel:
Vincze Józsefné

miért ilyen?

(Kriszti, 2010.07.22 15:24)

Sziasztok!

tudjátok, ez a lap csak arról szól, hogy ahonnan viszed az állataidat, ott nem dúl éppenséggel járvány. A többit a helyszínen jelen lévő állatorvos vizsgálja. Sajnos mindig voltak és lesznek olyan emberek, akik a beteg, haldokló állatoktól így akarnak megszabadulni. Hogy hogyan kerülhetnek be mégis az ilyen példányok, mikor az állatorvos átnézi őket, ne kérdezzétek. De tudjátok, ha beteg madarat látok egy ketrecben, akkor nagy valószínűséggel attól az embertől semmit nem hozok el. Ilyen egyszerű. Szomorú, de nem tudom ezen miért kell háborogni és lehúzni az egész börzét. Nekem az összes madár, ami onnan van kicsattan az egészségtől. És továbbra is fogok oda járni.

Börze

(Galambász, 2010.07.20 13:27)

Hát sajnos thgf-nek igazat kell hogy adjak, én már évek óta minden hónapban megrendezett monori kisállatbörzén jelen vagyok! Valóban rengeteg a beteg állat! Nézegetem a galambokat és van amelyik ki sem lát a takonytól, arra hogy az életbe kaphat 8/A igazolást? Egyébként írtad hogy milyen egyszerű ezt a papírt beszerezni, hát attól függ. Pl Én 3000 ft-ot fizetek egy ilyen papírért...Állatorvosa válogatja, és ha van 6-7 madaram amit elszeretnék adni akkor már meg sem éri levinni őket mert ha egy sem kel el esetleg akkor nem hogy visszajön az ára hanem még ki is dobtam egy rakat pénzt.
Szerintem te nem figyeled eléggé a börze "rejtelmeit". Ha kicsit jobban figyelnél észre vennél dolgokat. 50x50-es ketrecben bezárva két befogott felnőtt róka akik reszketnek a félelemtől...nem beszélve a betegségeikről...Nézz szét mielőtt írsz.

Üdv.: Dóra

hmmmm.......

(ancsika, 2010.02.27 19:37)

Szerintem még mielött véleményt mondasz valamiröl kerves thgf gyözöd meg rola téleg ugy van e . Én minden honapban elmegyek rá mikor van és ilyen körülményeket még nem tapasztaltam .

thgf

(Finicske, 2010.01.17 13:54)

Egyszer azért elmennék megnezni h milyen körülmények vannak ott pontosan h a saját szememmel is lássam.De ez tényleg felháborító!!!!!!!

thgf

(Finicske, 2010.01.17 13:53)

Szerintem tök hülyeség a Monori börze már hallottam egy és mást felőle.Nekem van itthon egy vadászgörényem (és majd pintyeket is szeretnék)és a többi görénytartótól hallottam h vannak olyanok akik oda elviszik a görénykéket eladni amik már betegek ápolatlanok és nagyon rossz körülmények közül valók van amelyiket el tudják adni de van amelyiket nem és van amelyiket hazavisznek és már olyan beteg h meghal vagy van amikor már a börzén meghal!!!És ha ez van a vadászgörényekkel vajon mi van a többi állattal??!Ez szerintem nagyon felháborító én onnan tuti nem vennék egy állatot sem!

kovacspekka@citromail.hu

(Eszti, 2009.09.19 23:33)

én elszerettem volna menni csak nem tudtam mert lefoglaltak a madarak és a rágcsálók... :P de októbel elején elmegyek mert monoron még nem voltam börzén és kiváncsi vagyok most 1 kis sándor papagájt szeretnék...

válasz máténak

(Kockacukor, 2009.06.02 12:49)

Minden hónap első vasárnapján kerül megrendezésre a monori börze

átét u 12/a

(máté, 2009.06.02 12:11)

mikor lesz a vásár


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7